Erre
Bordercollieuros Decathlete's Raptor
FIN TVA, FIN AVA, AVA-H (näyttelytulos puuttuu)
synt. 1.1.2007
i. Barney 'Dave'
e. Decathlete's Sirius Black 'Zen'

Erre on ensimäinen bordercollieni, joka tuli harratuskaverikseni talvella 2007. Harrastettuani tokoa ja agilitya useamma vuoden lapinkoirani Elmon kanssa,  halusin seuraaaksi koiran, jonka kanssa voisi harratuspuolella keskittyä muuhunkin kuin motivaation ylläpitämiseen.

Erre oli kaikkea mitä olin toivonut ja vielä paljon enemmän. Päivä toisensa jälkeen sitä vain jaksoi ihmetellä, miten koira voi olla niin innokas tekemään ja oppimaan, jo pentuna niin tottelevainen, kuuliainen ja kiltti. Mielessä oli tietenkin myös kaikki tarinat ja kauhukuvat siitä, kuinka työlinjaiset bordercolliet on tosi hankalia ja rauhattomia ja koko ajan vaatimassa tekemistä. Aika pian tämäkin pelko osoittautui täysin turhaksi - Erre oli jo pentuna kotioloissa vähintään yhtä helppo kuin lapinkoirani.

Erre on harrastanut tokoa ja agilitya. Tokossa osallistuttiin alokasluokkaan 10 kuukauden iässä ja EVL:aan päästiin suoraan kolmella kokeella. EVL:ssä käytiin 5 kertaa, kahdesta ensimmäisestä kokeesta tuli niukka kakkostulos ja kolmesta seuraavasta ykkönen. Ja siihen loppui Erren tokoura ainakin toistaiseksi. Vaikka toko on kivaa, niin agility on ehdottomasti meidän ykkösjuttu.

Agilityssa olin aluksi aika pihalla. Erre oli sairaan nopea ja minä en tajunnut nopean koiran ohjaamisesta mitään. Erre syöksyili vain putkiin ja minä katselin kun perävalot vilkkuu. Onneksi päästiin heti alusta asti pätevään koulutukseen Mikolle ja Marille Active Dog:lle ja käytiin myös säännöllisesti Turussa Janitan ja Jaakon opissa. Nöyrästi treenattiin perusasioita ja pikkuhiljaa homma alkoikin toimia. Nykyään jokainen treeni ja rata Erren kanssa onkin yhtä nautintoa - me ollaan niin samalla aaltopituudella. Erre tekee aina parhaansa, hoitaa homman varmasti ja vielä paikkaa parhaansa mukaan ohjaajan virheitä. Jos joku asia menee radalla pieleen, niin syyllistä saa varmasti hakea peilistä.

Agilityn lisäksi Erre rakastaa uimista, lenkkeilyä, rapsutuksia, keppejä ja leluja, ruokaa ja kerjäämistä (lapinkoirien kasvattama ;))

Erren saavutuksia:
FIN TVA, AVA, AVA-H (näyttelytulos puuttuu)
SM-joukkuehopeaa 2010 Active Dogsin joukkueessa
European Open joukkuekultaa 2011 Suomen Team Decathlete's-joukkueessa
Piirinmestaruus 2010 ja 2012
Pohjois-Pohjanmaan Kennelpiirin vuoden agilitykoira 2010 ja 2012

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti