maanantai 31. joulukuuta 2012

Mennyt vuosi ja tulevat tavoitteet

Mitä tapahtui 2012:

Erre: 53 kisastarttia, joista 29 nollaa ja niistä 20 oli nollavoittoja. Keväällä treenattiin Agilityliiton TopTeam-valmennusryhmässä. Kesällä osallistuttiin SM-kisoihin ja karsintoihin, joissa pikkuvirheitä eli ei sen kummempaa menestystä tullut. Elokuussa päästiin toistamiseen edustamaan Suomea European Open kisoihin, jotka tällä kertaa kisattiin Ruotsissa. Siellä yksilökarsinnoissa nolla, mutta kaarros ennen keppejä vei aikaa ja finaalipaikan. Tuolla tasolla ei ole enää varaa turhaa kaarratella. Elokuussa voitettiin Pohjois-Pohjanmaan piirinmestaruus toisen kerran. Elokuussa kerättiin myös tarvittavat tulokset ensi kesän arvokisoja varten seitsemällä peräkkäisellä nollavoitolla.

Video: Erre kohti piirinmestaruutta Oulussa elokuussa

JR: aloitti kilpailemisen oman seuran kisoissa helmikuussa. Ensimmäiset nollat tehtiin keväällä Oulun ja Turun kisoissa ja elokuun alussa noustiin kakkosiin. Kakkosissa ei viihdytty kauaa vaan nousunollat kuninkuusluokkaa varten hankittiin kahtena peräkkäisenä viikonloppuna syyskuussa. Ensimmäisistä kolmosen kisoista JR sai ensimmäisen agilitysertin ja sijoitui toiseksi heti Erren jälkeen :) JR treenasi keväällä NextLevel-ryhmässä ja on paljon tuon leirityksen ansioita, että kehitystahti kevään ja kesän aikana oli huima.

Video: JR kohti kuninkuusluokkaa Torniossa syyskuussa

Tavoitteet 2013:

Erre: yksi suurimmista tavoitteista on treenata kontaktit taas hyväksi ja pitää ne hyvinä, eli on tiedossa paljon kontaktipysäytyksiä myös kisoissa. European Openin voi unohtaa sillä Pohjois-Suomesta ei valitettavasti ole mahdollisuuksia nykyisillä valintakriteereillä päästä mukaan, ellei ole aikaa ja rahaa reissata jatkuvasti etelään isompiin kisoihin. Täällä pohjoisessa on kisaajamäärät niin pieniä, että riittävän pistemäärän kerääminen on yksinkertaisesti mahdotonta (eli siinäkin mielessä on sama pysäyttää kaikki kontaktit, kun voitoilla ei ole mitään väliä...). Nollat on kasassa kesän arvokisoja varten, mutta karsinnoistakin on vähän maku pois, koska Etelä-Afrikan kisoihin en kuitenkaan lähtisi missään tapauksessa, koska en ole valmis laittamaan koiraa niin pitkäksi aikaa lentokoneen ruumaan. Kesällä vois osallistua pitkästä aikaa Agirotuun tai johonkin muuhun isompaan kisaan vaikka Suomen rajojen ulkopuolellakin.

JR: kehityskaari viimeisen vuoden aikana on ollut hurja ja toivottavasti ens vuoden aikana löydetään vielä enemmän yhteistä rytmiä radoille. JR:lla ois pari nollaa arvokisoihin, mutta niitä en jaksa sen enempää miettiä, ne loput tulee jos tulee. Tärkeintä on saada ohjaus kuntoon ja saada JR:sta irti se kaikki suuri potentiaali mitä siinä todellakin on. Suuremmat tavoitteet asetetaan sitten vuodelle 2014. Keväällä päästään mukaan kolmelle NextLevel-kertausleirille Turkuun ja niiden suhteen on odotukset taas erittäin korkealla :)

Tärkein tavoite on molempien osalta se, että pysyisivät terveinä ja saisimme ensi vuonnakin treenata ja kisata ja viettää ihania hetkiä yhteisen rakkaan harrstuksen parissa.Toivotamme onnea, menestystä ja iloisia agilityhetkiä kaikille ystäville ja tutuille vuodelle 2013!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti