torstai 21. maaliskuuta 2013

Kotikisat


Meidän seura järjestää vuosittain yhdet kisat ja hyvät kisat järjestääkin, on hyvä kisapaikka, lämpimät tilat koirien häkeille, musiikit ja kaikki :) Viime lauantaina oli sitten vuorossa tämä spektaakkeli ja päästiin starttaamaan kotikisoissa. Errelle kaksi starttia ja JR:lle kolme, tuomarina Anders Virtanen. Halusin kokeilla yhden startin niin, että mietin radan ihan JR:lle räätälöidysti. Noitahan voi periaatteessa viedä samoilla ohjauksilla, mutta JR:lle pitäis kaikki rytmitykset ja jarrutukset tehdä paljon aikaisemmin kuin Errelle.

Hyppyradalla aloitettiin ja JR meni ensin. Okserin jälkeen JR:lle kielto, tämä tilanne lähti jo putken jälkeiseltä hypyltä joka meni pitkäksi ja sen jälkeen kaikki hypyt vähän väärälle linjalle. Lopussa toinen kielto, kun leikkaus suoran putken jälkeen ei onnistunut. Pääsin päätyhypyltä hyvin liikkeelle ja aloin matkalla miettimään, että pitäiskö sittenkin valssata ja sitten en tehnyt oikein kumpaakaan. Jos ois ollut nolla alla, niin oisin varmaan runnonut siihen valssin vaikka väkisillä. Erren kanssa päätin, että teen sen kökkövalssin. Aikaahan siihen paloi, mutta kun leikkaus ei vaan mulla meinaa onnistua tuommoisiin paikkoihin. Päädyssä meinasin vetäistä Erren yhdestä hypystä ohi, mutta muuten ihan ok rata, Errelle siis nolla ja kakkossija Skyn jälkeen.

JR:n hyppyrata

Toisella radalla Jippelle kaks rimaa. Seiskahypyllä tein jonkun paniikkijarrutuksen, JR meinas kieltää mutta meni kuitenkin ja päin siivekettä :( Myös toiseksi viimeinen rima alas, tämä oli just sellainen JR:lle vaikea sivuhyppy ja otin tosi varman päälle, että edes menis hypylle eikä ohi, mutta rima kuitenkin sitten alas. Erre teki tosi hyvän radan ja huiput kontaktit, oon niin iloinen noista kontakteista :) Tälläkin radalla kakkossija, Sky voitti tämänkin. Tällä kakkosradalla onnistuin muuten tekemään yhteen kohtaan molemmille omat erilaiset suunnitelmat, eli keppien jälkeen Errelle 2 valssia ja JR:lle sylivekkijaakotus + päällejuoksu, ja tässä kohtaa meni kyllä molempien suunnitelma ja toteutuskin nappiin, että mulle pisteet siitä :)

Erren agilityrata

Kolmannella radalla oli sitten vaan JR. Alku ihan hyvin, ennen puomia jäin tarkoituksella jälkeen, kun ajattelin, että tulee takaakiertohypyn jälkeen renkaalle ja puomille huonolla linjalla, mutta videon perusteella tuleekin ihan hyvää linjaa. Turhaan jäin siis himmailemaan ja joutui sitten odottamaan mua kontaktilla puoli päivää. Puomin jälkeen taas takaakierto, jossa ajattelin, että pitää taas hidastella, ettei kierrä seuraava hyppyä ulkokautta ohi, mutta taas videolta katsottuna kääntyykin paljon paremmin, mitä olin ajatellut. Lopussa A:lta varman päälle vientiä ja kaarratusta mutta nollalla maaliin :) Eihän se vielä mitään kaunista ole, isoja kaarroksia ja kontakteilla seisomista, eli kärkeen tulee tappiota sekuntitolkulla. Mutta koitetaan nyt ensin saada tämä homma jotenkin haltuun ja puhtaita ratoja ja aletaan hifistelemään aikojen ja sekuntien kanssa sitten myöhemmin, kun perusasiat on ensin hanskassa :)

JR:n nollarata

Yhteenvetona siis Errelle tupla ja JR:llekin yksi nolla eikä nuo JR:n muutkaan radat ollenkaan hulumpia olleet - eli onnistunut kisapäivä siis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti