torstai 28. maaliskuuta 2013

NextLevel-kertaus part 2 Turussa

Talviloma käynnistyi Turussa Next Levelin kertauskurssin merkeissä. JR treenasi lauantaina Elinan ja Mikon treeneissä ja Erre sunnuntaina Jaakon ja Janitan treeneissä.

Ellun treeneissä oli teemana ratatreeni äänettömällä ohjauksella. Etukäteen ajattelin, että tämä on niiiin hyvä treeni mulle ja Jippelle ja sitä se just olikin. Kun joutuu olemaan hiljaa, tulee ohjattua paljon selkeämmin. Ja siltikin  tässä treenissä tuli esille meidän iso ongelma, joka toistuu jatkuvasti, eli JR joutuu kysymään ja kysymään ja ottaa kieltoja, kun ei ole varma, pitääkö este suorittaa vai ei. Ohjaus pitäis olla sille paljon selkeämpää ja lääkkeeksi tähän auttaa varmasti myös erityistreenit, joita Janita näytti meille sunnuntaina. Mikon treenissä kellotettiin ratatreenin aika ensin ilman koiraa ja sitten koiran kanssa. Vaikka yritin vetää ihan tosissaan ilman koiraakin (niin typerältä kuin se tuntuikin) niin virtuaalikoiralle tuli radalla takkiin 10 sekkaa JR:lle... hups, melko hidas virtuaalikoira mulla.

Sunnuntaina oli sitten Erren vuoro. Jaakon treenissä kellotettiin rataa tarkoituksena verrata ensimmäisiä omia ohjausversiota ideaalisimpiin vaihtoehtoihin. Keksin omasta mielestä jo ekalle kierrokselle ihan hyvät vaihtoehdot, mutta melkoisia parannuksia saatiin siltikin aikoihin tunaamalla ohjauksia vähän. Janitan treeneissä kokeiltiin turnauskestävyyttä ja oltiin Erren kanssa kyllä aika sitkeitä, eli ei ainakaan siitä pitäis jäädä kiinni nollan tekeminen :)

Maanantaina pojat kävi vielä Tanjalla hoidettavana. Ja niinkuin aina, 'rauhallineneläjä' Erre oli pieniä jumeja lukuunottamatta oikein hyvässä kuosissa ja JR sitten vähän enemmän solmussa. Kotimatkalle lähdettiin solmut avattuna ja muutamalla uudella jumppavinkillä varustettuna.

Niinkuin FB:hen kirjoitinkin, niin ei kait ole mahtavampaa kuin treenata huippukoirilla huippuvalmennuksessa!! Kiitos taas kaikille coutseille ja Ellulle erityiskiitos koko viikonlopusta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti